Az első Baileys-t 1974-ben készítették.
Történt ugyanis... A század végén, annyi whiskey-t gyártottak Írországban, hogy a megmaradt készlettel nem tudtak mit kezdeni. Ekkor megpróbálkoztak egy írkávél jellegű ital elkészítésével.
S lám... Egy csoda folytán, az igen kényes alapanyagokat sikerült a palackba zárni.
- Egy titkos technikai eljárással az ír whiskey, a friss tejszín, a kakaó, kávé és vanília megőrzi lágyságát, krémességét, zamatát, vonzerejét. Nem bomlik alkotó elemeire és a tejszín sem csapódik ki.
A magában rejtő Ír whiskey-t három évig tölgyfa hordóban érlelik és csak ezután kerül feldolgozásra.
Ehhez magas zsírtartalmú és a lehető legfrissebb tejszínt keverik. Írországban a tejgazdaság majdnem fele a Baileys gyárban kap otthont. Ma a világon percenként több mint 2000 pohár fogy belőle...
1 megjegyzés:
Pedig érdemes kipróbálni!
Megjegyzés küldése